2016 - Special projects - Toys Distribution to Elementary Students

Once again Christmas is coming.  There are many children anxiously waiting for the gifts they know they will have.   There are many chidren who have too many toys that getting one more will not make any difference.  And yet there are many children born in povery never get to experience Christmas.  Santa Claus and the presents are only fairy tales in books and dreams.  This year, for once,  let's make their dreams come true.  Let's give them a chance to indulge in childhood's fun.  Please join us to give them the Christmas that they will remember for the rest of their lives.

We will be distributing toys to 117 students in two elementary schools and more than 40 students in two kindergarten classes.   Each of these 117 students in elementary schools will have a toy to bring home.  The children in kindergarten will have toys to share in class. To be able to buy this many toys, we have to spend a lot of time and efforts camping for sales in many stores during the Black Friday week.  There are many toys that we had to returned and buy back 3 times in order to get the cheapest price.

The elementary school we chose is Thanh Phong elementary in Con Lon-- the school farthest away from the village.  It is close to the forest and houses students from the following islands:  Cồn Lớn, Cồn Mít, Cồn Đâm, Cồn Cao, and Cồn Dài.   It has just been rebuit due to old age. It is also served as a refuge center for the villages' storms' victims.  Besides this school, we also chose Thanh Phong Elementary in Bon Bon.  For the school in Bon Bon, we only have enough toys for 1 class.   For the two kindergarten classes, we had the teachers kept the toys in class for all to share.
------------------------------------------------
There were no words that could fully describe the surprise and joy of the students upon receiving these toys.   Please click on the links below to view the distribution pictures and when seeing their happiness, perhaps you will feel our own sweet happiness from giving happiness to others.
Deepest thanks to the following sponsors who made this project possible:
Phuc and Kazue Yamada, Ly Hong Anh, The Chu Family, The Baker Family, Trina Nguyen, Trang Nghiem, Phuong Khanh Bui, Kevin Nguyen, Hieu Pham, Lam Thuan Huong, Dan Tran & Suong Pham, Khanh Ngo, John Nguyen / One Stop Realty, Athena Nguyen, Ginny K. Wieland, Mong Diep Le, Hồi Hướng Công Đức cho anh Michael Pham, Health Essentials LLC. and Tran Trinh Thy.
Toys distribution in Thanh Phong Elementary, subsidiary Cồn Lớn /Thạnh Lộc
Toys distribution in Thanh Phong Elementary, subsidiary Bồn Bồn
Toys distribution in Thanh Phong Kindergarten

 

2016 - Phát Đồ Chơi Cho Các Em Tiểu Học


Mùa Giáng Sinh lại về.  Có những đứa trẻ đang háo hức trông đợi những món quà mà chúng biết chắc chắn sẽ được.  Có những đứa trẻ có quá nhiều đến nổi có thêm một món cũng không có vui gì hơn .  Và cũng có những đứa trẻ ở vùng đèo heo hút gió, Giáng Sinh chỉ là 1 ngày bình thường, và quà của ông già Noel chỉ là trong chiêm bao mà thôi.  Năm nay mời các bạn hãy cùng chúng tôi cho một lần chiêm bao được biến thành sự thật, cho một lần
các em được tận hưởng niềm vui tuổi thơ, cho một lần các em có được kỷ niệm đẹp để nhớ mãi mộr đời.
Năm nay chúng ta sẽ  phát  quà cho 117 em ở hai trường tiểu học và hơn 40 em ở hai lớp  mẫu giáo .  Các em tiểu học thì mỗi em 1 món và được mang về nhà.  Còn các em mẫu giáo thì được cho để chơi chung trong lớp.  Để tặng cho nhiều em như vậy chúng tôi đã bỏ ra rất nhiều công sức để mua được giá rẽ nhất trong tuần lễ Black Friday.  Có nhiều món quà đã phải trả đi, rồi mua lại đến 3 lần chỉ vì mỗi lần họ lại khuyến mãi giá rẽ hơn.  Và cũng nhờ vậy mà chúng ta đã mua được cho số lượng nhiều em như thế.  
Trường tiểu học chúng ta chọn là ngôi trường gần mé rừng nhất, có nghĩa là gần vùng sâu vùng xa nhất.   Các em ở đây đến từ Cồn Lớn, Cồn Mít, Cồn Đâm, Cồn Cao, và Cồn Dài.   Ngôi trường này ngày xưa rất cũ, và vừa mới được xây lại với mục đích vừa làm trường học vừa làm nơi cho dân làng trú bão.   Ngòai trường tiểu học Thạnh Phong chi nhánh Cồn Lớn này, chúng ta còn có cho thêm 1 lớp Ba từ trường tiểu học chi nhánh Bồn Bồn  và hai lớp mẫu giáo Thạnh Phong.
-----------------------------------------------------
Buổi lễ phát quà đã diển ra trong trong sự ngạc nhiên và mừng rỡ của các em.  Khó có lời nào diển tả được hết nổi vui mừng của các em.  Mời các bạn xem những tấm hình từ buổi phát quà dưới đây để cùng vui, cùng thưởng thức cái hạnh phúc ngọt ngào khi trao tặng hạnh phúc cho người khác .
Xin chân thành cảm ơn các bạn sau đây đã giúp thực hiện chương trình này:
Phuc and Kazue Yamada, Ly Hong Anh, The Chu Family, The Baker Family, Trina Nguyen, Trang Nghiem, Phuong Khanh Bui, Kevin Nguyen, Hieu Pham, Lam Thuan Huong, Dan Tran & Suong Pham, Khanh Ngo, John Nguyen / One Stop Realty, Athena Nguyen, Ginny K. Wieland, Mong Diep Le, Hồi Hướng Công Đức cho anh Michael Pham, Health Essentials LLC. and Tran Trinh Thy.
Phát Quà ở trường tiểu học Thạnh Phong, chi nhánh Cồn Lớn /Thạnh Lộc
Phát Quà ở trường tiểu học Thạnh Phong, chi nhánh Bồn Bồn
Phát Quà ở trường mẫu giáo Thạnh Phong